|
Japanse oester
De
Japanse oester is na de strenge winter van 1962 op
1963 door de Zeeuwse oesterkwekers geďntroduceerd.
De Japanse oester heeft een bolle onderschelp en een
plattere deksel. Een volwassen oester is tussen de 9
en 15 cm groot, met uitschieters tot 35 cm. Rauw
oestervlees is zacht, fris en ziltig. De smaak wordt
bepaald door het water waarin het opgroeit. Naast
het zoutgehalte is ook de voedselrijkdom en plankton
samenstelling belangrijk. Door de oester regelmatig
om te keren wordt het vlees steviger van
textuur.Japanse oester kun je zowel rauw als bereid
eten. In de voortplantingsperiode van juni tot en
met augustus worden ze magerder en slapper. Oesters
met “melk” zijn vet en romig van smaak.
Productinformatie:
Naam: Japanse Oester
Eng: Japanese Oyster
Lat: Crassostrea Gigas
Conditie: vers en levend product. Wild gevangen.
Gewicht: 200 gr. – 1000 gr. p/st
Seizoen: gehele jaar leverbaar.
Oogstgebied: Waddenzee
Quota: 4000 – 5000 stuks per week
Levering: binnen 7 dagen. Afhankelijk van
weersinvloeden.
Verpakking: plystyrene dozen, incl ijsverpakking. 7
– 8 kg per doos |